ΠΑΡΚΑΡΕΤΕ & ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου βρίσκεται στο κέντρο του Ηρακλείου και είναι το μουσείο στο οποίο παρουσιάζεται σχεδόν στο σύνολό του ο μινωικός πολιτισμός. Είναι από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη και βρίσκεται περίπου 500 μέτρα από το πάρκινγκ. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας και καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους με θαυμάσια εκθέματα με αρχαία κοσμήματα, γλυπτά, τμήματα από τοιχογραφίες φρέσκο καθώς και τον περίφημο δίσκο της Φαιστού.

Το κέντρο του Ηρακλείου βρίσκεται λιγότερο από 300 μέτρα από το πάρκινγκ και ο επισκέπτης μπορεί να περπατήσει μέσα από παλιά παραδοσιακά σοκάκια και να θαυμάσει κατοικίες και άλλα ενδιαφέροντα κτίρια φτιαγμένα από την εποχή των Ενετών μέχρι την τουρκοκρατία και την Νεοκλασική Ελληνιστική περίοδο. Στο κέντρο μπορείτε να επισκεφτείτε τα αμέτρητα μαγαζιά, την υπαίθρια αγορά ή λίγο πιο χαμηλά το παλιό Ενετικό λιμάνι με τα νεώρια και το αρχαίο φρούριο του Κούλε.

Σε πολύ μικρή απόσταση από το πάρκινγκ μας υπάρχουν πολλά αξιοθέατα όπως ο περίφημος Τάφος του Καζαντζάκη, τα αρχαία τείχη με τις μεγάλες πέτρινες πόρτες (Χανιόπορτα, πύλη του Ιησού, κλπ), το στάδιο, ενώ μπορείτε να κάνετε τον περίπατο σας πάνω στα αρχαία τείχη της πόλης και να θαυμάσετε τη θέα προς όλα τα σημεία του ορίζοντα.